TAGLIATELLE MET ZALM
Een tijdje geleden had ik aangeboden om te KOKEN voor mijn MOEDERS FAMILIE.
Ja…. . en wat moet je dan……..: aanbieden is één, maar uitvoeren is twee.
Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik zou koken, maar toen schoot me te binnen dat ik een aantal malen heel lekker bij
m,n dochter tagliatelle had gegeten; om je vingers bij op te vreten!!!!!!!!!!!!!!!1
Ik vroeg haar of ze het goed vond dat ik haar ( of misschien is het ook wel het recept van m,n schoonzoon) recept
ging maken. En ja hoor, ze vond het een heel goed idee.
Uiteindelijk heeft iedereen heerlijk zitten smullen en naderhand werd me het RECEPT gevraagd.
Hier komt het;
voor 4 personen.
1. snijd een flinke ui aan snippers en fruit die in hete olijfolie.
2. voeg een paar fijngesnipperde knoflookjes toe en roer het geheel steeds even door.
3. voeg vervolgens een flinke struik broccoli toe, die je aan hele kleine roosjes heb gesneden en een
middelgrote courgette; aan kleine stukjes gesneden.
4. kook ondertussen 4 nesten tagliatelle beetgaar en giet de tagliatelle af in het vergiet.
5. roer steeds weer even door het groente mengsel heen, zodat het niet aanbrand.
6. snijd een pakje gerookte zalm aan snippers.
7. als de groenteprut beetgaar is (of iets meer gaar, al gelang je smaak) roer je er de tagliatelle door heen.
8. nu een pakje kookroom door het geheel roeren.
9. vervolgens haal je de pan van het vuur en roer je er de zalmsnippers doorheen én een flinke handvol cashewnoten.
10. schep het mengsel op grote diepe borden en garneer voor de kleur met wat doorgesneden minitomaatjes.
11. je kunt nog geraspte kaas over het bord heen strooien als je dat lekker vindt!!
12. EET SMAKELIJK, (dat weet ik zekerrrrrrrrrrrrrrrrrr)
Categorieën Weetjes en tips